· 1 db pecsenye kacsa (2kg )
· 2 tk só
· 1tk Majoranna
· 1 tk őrölt bors
1,5 dl víz
A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül-belül megsózzuk. A belsejét fűszerezzük majoránnával és borssal.
. A kacsát tepsibe tesszük majd a vízet aláöntjük .zsíradékot nem kell mert finom levet fog engedni .
A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe tesszük 1-1,5 órára. Levesszük a fóliát, és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
Párolt lilakáposztával és bakonyi krumpli gombóccal tálaltam .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,
http://www.receptlap.hu/recept/parolt_kaposzta__9196
http://www.receptlap.hu/recept/krumpli_gomboc_bakonyi_modra__9197
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.