Hozzávalók: 2 db comb, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 ek zsiradék, fél pohár víz, , 2 tk só,1 tk bors, kakukkfű,
A húst több helyen beirdaljuk, a résekbe foghagyma szeleteket nyomkodunk.
Megsózzuk, megborsozzuk, és mindkét oldalát megszórjuk kakukkfűvel.
Közepes tepsibe zsiradékot teszünk, én a kacsasütőben szoktam belehelyezzük a combokat, végül felöntjük a vízzel.
Alufóliával betakarjuk, vagy a sütő fedelét rátesszük és180 fokon 1 órán át pároljuk.közben a finom szafttal locsolgatjuk
Ezt követően levesszük a fedést róla és 200 fokon még fél órát sütjük hogy ropogós legyen .
A Szaftja is nagyon finom ezért én bakonyi krumpli gombóccal tálaltam ,adhatunk még hozzá dinsztelt káposztát is .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.