1 szép 1, 5 kg- s vaddisznócomb
200 gr húsos füstölt szalonna
2 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb hagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld
8 db száraz borókabogyó
feketebors
só
1, 5 deci olaj
víz
knédli
A húst megtisztítom a felesleges hártyájától, leöblítem, konyharuhával leitatom róla a nedvességet, megspékelem a szalonna szeletek felével, megsózom, felforrósított olajon, lábasban hirtelen minden oldalról megsütöm.
Kiemelem a lábasból, egy tepsire helyezem, az olajt, amiben sütöttem mellé öntöm. Mellé rakom a megtisztított, felszeletelt hagymát, sárgarépát, az összekötözött petrezselyemzöldet, a szalonna szeleteket, a borókabogyókat, kissé megborsozom. Vizet öntök alá, lefedem alufóliával, és 180 fokos sütőben 2 óra alatt puhára sütöm.
A puha húst kiemelem a tepsiből, felszeletelem. Mindent, ami a tepsiben maradt, a petrezselyemzöld kivételével, bot mixerrel lemixelem.
A knédlit elkészíthetitek a leírás szerint, amit a receptjeim között megtaláltok.
A tálaláskor a mártásból inkább a knédlire öntök többet, mert így ízletes.
Ez az étel valósággal megbolondítja a nyelvet, felséges.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.