Kedves Anna ! Köszönöm, hogy felraktad ezt a lekvárt, ma megsütöttem én is, és isteni finom lett.Kíváncsi lennék, hogy barackot lehetne-e sütőben készíteni ? Üdvözlettel : Bözsike
Hozzávalók:4 kg szilva, mag nélkül, 1 kg. cukor, 1/2 dl. ecet
Elkészítés: a szilvákat megmossuk a magokat kiszedjük, és fele cukorral a hűtőbe tesszük egy éjszakára. A sütőt 150 fokra bekapcsoljuk, és az ecetet bele keverjük.A tepsit a sütőbe tesszük, és 4 órán keresztül sütjük. A recept amiről néztem azt írja, nem kell keverni, de én nem bírtam ki, és kétszer megkevertem. Félidőben hozzátesszük a cukor másik felét, és készre sütjük.A végén egy mokkás kanál szalicilt tettem bele. Én 4 óra múlva kivettem a sütőből, és botmixerrel összetörtem. Kicsit pihentettem, mikor már kezd a teteje bőrösödni, üvegekbe tettem.Másnapig száraz dunsztba kell tartani.
Kedves Anna ! Köszönöm, hogy felraktad ezt a lekvárt, ma megsütöttem én is, és isteni finom lett.Kíváncsi lennék, hogy barackot lehetne-e sütőben készíteni ? Üdvözlettel : Bözsike
Bözsike, én a baracklekvárt is ugyanígy készítettem. A cukrot viszont csak az utolsó percekben tedd bele, hogy ne barnuljon nagyon meg a lekvár. Hugikám, szuper lett a lekvárod!
Köszike.. :D
Örülök, ha ízlett, én is itt tanultam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.