1/2 kanadai tök (sült)
tökmag olaj
2-3 (nagy) gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
petrezselyem (jó sok)
só (tengeri)
fehér bors www.toldifuszer.hu
chilli www.toldifuszer.hu
víz (szűrt)
A megmaradt sült töknek levesszük a héját, picit villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a zúzott foghagymát, majd kevés vízzel turmixoljuk. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk petrezselyemmel, chillivel és meglocsoljuk tökmagolajjal.(A tökmagolaj elhagyható, de én imádom az illatát) Pirítóssal, Fokhagymás-vajas pirítóssal, sajtos píritóssal kiváló.
Ha nincs megunt sülttökünk:
A tököt meghámozzuk. Kockára vágjuk és puhára pároljuk vagy fözzük. Innen lásd.fenn.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.