A kekszes alaphoz
25 dkg darált rizslisztes keksz, vagy GM mézeskalács darálva
10 dkg vaj
1-2 evőkanál lekvár
fél fiola rumaroma
1 csésze frissen főzött kávé
A töltelékhez:
50 dkg sült sütőtökpüré
1 nagyobb narancs leve
10 dkg darált dió
4 dl cukrászhab pl Meggle
1 csomag zselatin
A díszítéshez:
1 dl cukrászhab pl Meggle
gyümölcs, díszítő cukor
A kekszes alaphoz hozzávalóit összedolgozzuk,majd két fólia közt 22 cm átmérőjű kört nyújtunk, a fóliákat eltávolítva a torta formába fektetjük, tegyük hűtőbe.
A tökpürét összekeverjük a narancslével, dióval, és a egy dl forró vízben feloldott zselatinnal. Óvatosan hozzákeverjük a felvert habot. A kekszalapra öntjük a tölteléket, és pár órára (egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.
Miután megdermed, óvatosan késsel a tortaforma mellet körül vágjuk, leemeljük róla a karimát és az aljával együtt tálcára tesszük.
Ízlés szerint habbal, gyümölcsökkel díszítjük, majd tálalásik hűtőbe tesszük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.