Hozzávalók tészta:
12 dkg. rétes liszt
12 dkg. sima liszt
12 dkg. vaj
1 cs. sütőpor
1 tojássárgája
1 ek citromlé
1 csipet só
Hozzávalók töltelék:
50 dkg. sütőtök (tisztítva, magozva)
2 szelet füstölt szalonna
2-3 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg. trappista sajt
3 db. tojás
3 ek. tejföl
1/2 cs. petrezselyemzöld levele
1 tk. só
1 tk. bors
Tészta elkészítés:
A kimért lisztekhez adjuk a sót, sütőport, beletesszük a vajat, a citromlevet, a tojás sárgáját és 3 ek. hideg vízzel rugalmas tésztát gyúrjuk.
Hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
Elkészítés töltelék:
A meghámozott, kimagozott tököt felaprítjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd szűrjük és összemixeljük. (vigyázzunk, hogy ne főzzük szét)
A 2 szalonnaszeletet egy serpenyőben kisütjük, kiszedjük, a visszamaradt zsírban az újhagymát megpirítjuk, a fokhagymát is beletesszük, ha megpirult levesszük a tűzről, majd beleforgatjuk a tökpürét, a reszelt sajtot, a tejfölt, az egész tojásokat, a petrezselyemzöldet, a sót, borsot és jól összekeverjük.
A tésztát kinyújtjuk akkorára mint a forma, amiben sütni fogjuk, vagy kézzel belelapogatjuk, majd forró sütőbe tesszük 10 percre (elősütjük), ha kivettük beleöntjük a tölteléket, és 175 fokon lassan 50 percig sütjük, majd rátesszük a kisütött szalonna szeleteket, visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.( kb. 30 perc)
Kivesszük a sütőből és így hagyjuk hűlni.
Jó étvágyat hozzá!
nagyon régi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.