Hozzávalók tészta:
22 dkg. liszt
1 ek eritrit édesítő,vagy porcukor
20 dkg. margarin
1 tojássárgája
csipet só
2 ek. víz
Hozzávalók töltelék:
4 dl sütőtökpép
10 dkg. eritrit, vagy barna kristálycukor
1 tk. méz
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 tk. őrölt fahéj
10 dkg aszalt vörös áfonya, vagy mazsola
5 dkg fagyasztott málna, vagy más savanyú gyümölcs
1 tk. szárított reszelt narancshéj,vagy vegyszermentes friss ((2 ek.)
Töltelék elkészítés:
A hozzávalókat simára keverjük.
Tészta elkészítés:
A tésztához valókat gyorsan összedolgozzuk rugalmas tésztává, majd hűtőbe tesszük 30 percre.
Az idő letelte után kettévesszük, az egyik kinyújtott lappal kibéleljük a pitesütőt, a tölteléket a tésztával bélelt sütőformába simítjuk,
rátesszük a másik lapot, kicsit a tetejét megszurkáljuk, tojással lekenjük és előmelegített sütőben lassú tűznél (160 fok) kb. 60 perc alatt megsütjük.
Nagyon ízletes sütemény, még annak is ízleni fog, aki egyébként a tököt nem szereti.
Jó étvágyat hozzá!
nagyon régi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.