50 dkg főtt tészta
30 dkg. darált hús ( sertés )
50 dkg. sütőtök ( konyhakészen )
1 db. húsleveskocka
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 dl fehér bor (édes)
5 dkg. vaj
2 tk. szárított zsálya
só
bors
reszelt trappista sajt
A vaj felét serpenyőbe forrósítsuk fel, adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, dinszteljük meg, majd tegyük bele a darált húst, az aprított fokhagymát, kicsit pirítsuk össze, öntsük hozzá a bort, sózzuk, borsozzuk, rakjuk bele az 1 tk. zsályát, a leveskockát, majd 2 dl. vizet hozzáöntünk és lefedve 1 órát csendes tűzön pároljuk.
A míg készük a ragu, addig a tisztított kockára vágott sütőtököt a maradék vajon a zsályával, pici sóval pároljuk puhára. ( vigyázzunk, mert hamar puhul )
A tésztát sós zubogó vízben főzzük ki, ha a ragu kész, öntsük össze a párolt tökkel, keverjük össze és a tésztaágyon tálaljuk, sajttal megszórva tálaljuk.
Rendkívül ízletes étel, nagyon régóta így készítem
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.