Fél kg sütőtök
Fél kg sárgarépa
1 kk koriandermag
1 kk őrölt gyömbér
Só, bors,
1 l húsleves
2 dl tejszín
A sütőtököt szeletekre vágjuk, a megtisztított répával együtt 200 fokos sütőbe toljuk, amíg megpuhulnak (30-40 percre). A sütőtököt kikanalazzuk a héjából, forrásban levő húslébe tesszük, hozzáadjuk a mozsárban megtört koriandert és a gyömbért. Teljesen szétfőzzük a zöldségeket, majd botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a lábasba, hozzákeverjük a tejszínt. Összemelegítjük, de nem forraljuk. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Kevés tejszínnel megcsorgatva tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.