45 dkg megsült , héja nélküli sütőtök
2o dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg xillit vagy cukor
1 kk. vaniliaaroma
2 db tojás
5 evőkanál tej
1 narancs reszelt héja
1 cs. sütőpor
1 csipet só
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
A sütőtököt villával összetörjük.
A vajat a cukorral majd a tojásokkal habosra kavarjuk.
Tíz perc keverés után belekeverjük a sütőtököt, a lisztet a sütőport,sót, reszelt narancshéjat, a mézeskalácsfűszert és a tejet.
Ezután papirral kibélelt tortaformába öntjük, 15 percig 180 fokon majd még húsz percig 160 fokon megsütjük.
Természetesen végezzünk tűpróbát, mert mindegyik sütő másként süt.
Ezt a mennyiséget én egy 18 és egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformában sütöttem meg.Így két alkalomra is van tortám, csak meg kell tölteni valamilyen krémmel.
Ezeken a képeken a nagyobbik tortát töltöttem meg puncs ízű pudingporból készült krémmel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.