Hozzávalók:
4-6 személy
1 kg nem szét fővő krumpli (rózsaszín héjú)
1 tk köménymag
5 ek fehérborecet
1 dl alaplé ( 1 leves kockából )
6 ek olívaolaj
2 tk dijoni vagy magos mustár
80 dkg kelkáposzta
5 dkg vaj
10 dkg húsos császárszalonna
1 szál kolbász
1 hagyma
3 dkg liszt
3,5 dl tej
szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Egy nagy tálba öntjük az alaplét, hozzákeverjük a fehérborecetet, a magos mustárt, a köménymagot, sót és borsot,vékonyra szeletelt hagymát és hozzáöntjük az olívaolajt. A megfőtt, felkarikázott burgonyát, még forrón hozzáforgatjuk az öntethez.
Amíg a krumpli magába szívja az öntetet, előkészítjük a többi hozzávalót. A csíkokra vágott káposztát, előfőzzük, amikor kicsit összeesett, egy szűrőkanállal kiszedjük a forró vízből.
A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.
Elkészítjük a besamel mártást, felolvasztjuk a vajat, amikor felhabzik, hozzákeverjük a lisztet és szép lassan a tejet, és egy habverővel folyamatosan keverjük, sózzuk és egy kevés szerecsendióval ízesítjük.
Egy hőálló tál aljába a krumpli feléből egy réteget készítünk, majd rákerül egy réteg kelkáposzta, majd a felkarikázott kolbász következik, szalonna és végül a legfelső réteg ismét krumpli lesz.
Mielőtt a sütőbe tesszük a rakott krumplit, még a tetejére öntjük a besamel mártást. Megszórjuk reszelt sajttal és 190 C fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ennyi idő alatt az ízek összeérnek, é
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.