Szuper!Ugye, hogy milyen finom??
· 2,5 kg uborka
· 1 kg hagyma
· 2,5 dl víz
· 2dl 20 %-os ecet
· 1 dl almaecet
· 5 dl cukor
· fél dl só
· fél tk mustármag
· 1 kk nátrium benzoát
A receptet Géber Marcsi receptje alapján írtam le ,kevéske módosítással és az arányok változtatásával .
A receptet Géber Marcsi receptje alapján írtam le ,kevéske módosítással és az arányok változtatásával .
Az uborkát jól megmosom ,a hagymát megpucolom.
1. Az uborkát (héjasan) és a hagymát legyaluljuk.
2. A vízet, ecetet, cukrot, sót, mustármagot és a nátriumbnzoátot összekeverjük, és hidegen a zöldségekre öntjük.
3. Jól összekeverjük az egészet. 1 napig állni hagyjuk(többször megkeverjük), majd üvegekbe rakjuk.
4. Másnap is fogyasztható ha összérnek az ízek, illetve télire elrakható. Abban az esetben ha fogyasztani akarjuk nem fontos abba a mennyiségbe benzoátot tenni
Ebből nekem 3db 720 g és 1 450 g üveggel lett
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.