Nagyon guszta!!:))
60 deka darálthús lapocka a legjobb
40 deka kerekszemű rizs
só, bors
1,5dl olaj, vagy evőkanál zsír
1 evőkanál vöröshagymakrém
1 teáskanál fokhagymakrém
1 evőkanál piros arany
1 teáskanál őröltpaprika
1 kisüveg sűritett paradicsom (360 gramm)
tejföl a tálaláshoz
1-2 kisebb káposzta.
A káposzta torzsáját kivágom, egy nagyobb fazékban vizet forralok amibe kevés sót és egy kanálnyi ecetet teszek.
Ebben a vízben megabálom a káposztát és lebontom a leveleket.
A levelek közepén lévő vastag eret levágom és ketté hasítom őket.
Ezekbe töltöm a hideg vízben megmosott rizzsel és fűszerekkel összekevert húst.
Majd ami káposzta megmaradt az felaprítom és a lábas aljára teszem, erre sorakoztatom a töltelékeket.
Felöntöm annyi hideg vízzel hogy ellepje, pici sót teszek hozzá, Majd ha felfőtt kisebb lángon főzöm 15 percig, akkor ráöntöm a süritett paradicsomot egy kevés vízzel hígitva, tovább főzöm még 10-15 percet, majd elzárom a tüzet alatta és lefedve egy fél órát hagyom állni.
Tálaláskor lehet rá tejfölt is tenni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.