Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta étel recept » Szalagos fánk Csilditől Horváth Ilona receptje

felvitel dátuma: 2015-01-22 08:42:14       mai nézettség: 1       nézettség: 3078
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók 28-30 darabhoz
 

50dkg  liszt + 3 evőkanál

1/2  l tej

2,5 dkg élesztő

5dkg  porcukor + 1 evőkanál

csipet

2 tojássárgája

5 dkg margarin

1 pohárka 1 dl rum

1 liter olaj a sütéshez

Tetejére vaníliás porcukor

lekvár vagy puding

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 8 perc

Elkészítés:

Szalagos fánk Csilditől

Horváth Ilona recept könyvéből

A tejet felmelegítjük. Belekeverünk 1 evőkanál porcukrot, és 3 evőkanál lisztet. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk legalább 10 percig, hogy a kovász elkészüljön.

A lisztet a csipet sóval, és porcukorral elkeverjük. Ráöntjük a kovászt, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, és az olvasztott vajat. Azután a rumot  Géppel vagy kézzel alaposan összegyúrjuk. Letakarva duplájára kelesztjük. Nekem ebben segítségemre volt a kedvenc gyors kelesztő tálam

 

Ha megkelt a tészta átgyúrjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Egy pohár vagy pogácsa szaggató segítségével kiszurkáljuk, és ujjunkkal egy mélyedést nyomunk a közepébe. Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk még egy fél órát kelni.

 

Az olajat felforrosítjuk, és egy fánkdarabbal teszteljük, hogy megfelelő hőmérsékletű-e. Nem szabad túl forrónak lennie, mert akkor a fánk közepe nyers marad. A fánkokat belehelyezzük, azzal a felével, ami felfelé volt a kelesztéskor. Letakarjuk, majd megfordítjuk. és fedő nélkül sütjük tovább. Ha mindkét fele aranybarnára sült, akkor papírtörlövel kibélelt tálra helyezzük őket. Leiítatjuk az olajat, és még melegen megszórjuk porcukorral. Ha kihűlt újra megszórjuk őket, és lekvárral vagy pudinggal tálaljuk

Mint máskor is ,most is dupla adagot sütöttem tehát 60 db finom fánkot .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 zsuzsa 2015 február 06

a fél liter tej sok a fél kilo liszthez. biztos hogy igy kell mert nekem nem sikerült, ahogy le van irva.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2015 február 07

Biztosan így kell és a Horváth Ilona könyvben is így van Pedig sikerülnie kell a recept szerint

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.