Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Diétás ételek / kalória szegény » Szalagos fánk egészségesebb

felvitel dátuma: 2012-02-09 15:55:21       mai nézettség: 1       nézettség: 1992
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 500 g búzaliszt (BL55)
  • 200 ml tej (vagy savó)
  • 40 g élesztő
  • 50 g porcukor (vagy 3 csapott ek Xilit por)
  • 60 g olvasztott vaj (vagy kókuszvaj)
  • 5 db tojássárgája
  • 1 db citrom héja
  • 3 ek rum a tésztába
  • pici

A sütéshez:

  • olaj


A díszítéshez:

  • baracklekvár
  • porcukor (vagy Xilit por)


 

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

1. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt a kenyérdagasztóba belemérem, és hagyom15 percig pihenni, hogy felfusson. A tojássárgákat elkeverem és azt is beleöntöm.

2. Rámérem a lisztet, elindítom a dagasztást és menet közben vékony sugárban folyatom bele az olvasztott margarint.

3. A bedagasztott tésztát deszkán átgyúrom, gömbölyítem és fóliával letakarva a duplájára kelesztem.

4. Ha a tészta megkelt, kevés liszten kinyújtom ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű lisztezett kiszúróval kiszaggatom a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrom, most vékonyabbra újra kinyújtom, majd kiszaggatom. A fánkokat 10 percig letakarva pihentetem. Fakanál nyelével a fánkok közepére lyukat készítek amit kissé az ujjaimmal kitágítok.

5. Kis adagokban kisütöm a forró olajban. Az első oldalukat (ez volt a deszkán felül, és ez kerül az olajba először)2-3 percig sütöm fedő alatt!!!!- itt az idő persze nem mérvadó, ha gyorsabban pirul, lehet kevesebb idő is elég -, majd megfordítom őket, és további 1-2 percig sütöm most már fedő nélkül! Ettől lesznek szalagosak!
6. Figyelni kell, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban sütöm, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég. Sütés közben folyamatosan nézem a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak.

7. Kétágú húsvillával veszem ki az olajból amit a fánkba szúrok. Ha könnyen belemegy és üres hangot ad akkor megsült a fánk. Kéztőrlőre szedem, bár nem szív magába olajat.
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 február 09

Istenien néznek ki!!!Gratulálok!!:))

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 február 09

Köszi!

0/10 Káplár Anna 2012 február 10

nagyon szépek, mentettem.

10/10 M.Móni 2012 február 11

Nagyon jól néz ki,ezt nekem is ki kell próbálni,bár nekem valamiért a szalag nem szokott sikerülni,ha igen akkor nagyon pici,de nem adom fel :)

0/10 Szép valérija 2012 február 11

Gyönyörűek!!

10/10 Godri Sarolta 2012 február 11

Nagyon szepek eppen a heten sutottem 1 kg lisztbol en kezel csinalom mint edesanyam de nagyon jol sikerult csak teszek a tesztaba3 vagy 4 evo kanal olajat konyebb tesztat kapunk az unokaim orultek neki hamar elfogyott .

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.