Istenien néznek ki!!!Gratulálok!!:))
A sütéshez:
A díszítéshez:
1. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt a kenyérdagasztóba belemérem, és hagyom15 percig pihenni, hogy felfusson. A tojássárgákat elkeverem és azt is beleöntöm.
2. Rámérem a lisztet, elindítom a dagasztást és menet közben vékony sugárban folyatom bele az olvasztott margarint.
3. A bedagasztott tésztát deszkán átgyúrom, gömbölyítem és fóliával letakarva jó a duplájára kelesztem.
4. Ha a tészta megkelt, kevés liszten kinyújtom ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű lisztezett kiszúróval kiszaggatom a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrom, most vékonyabbra újra kinyújtom, majd kiszaggatom. A fánkokat 10 percig letakarva pihentetem. Fakanál nyelével a fánkok közepére lyukat készítek amit kissé az ujjaimmal kitágítok.
5. Kis adagokban kisütöm a forró olajban. Az első oldalukat (ez volt a deszkán felül, és ez kerül az olajba először)2-3 percig sütöm fedő alatt!!!!- itt az idő persze nem mérvadó, ha gyorsabban pirul, lehet kevesebb idő is elég -, majd megfordítom őket, és további 1-2 percig sütöm most már fedő nélkül! Ettől lesznek szalagosak!
6. Figyelni kell, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban sütöm, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég. Sütés közben folyamatosan nézem a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak.
7. Kétágú húsvillával veszem ki az olajból amit a fánkba szúrok. Ha könnyen belemegy és üres hangot ad akkor megsült a fánk. Kéztőrlőre szedem, bár nem szív magába olajat.
Istenien néznek ki!!!Gratulálok!!:))
Köszi!
nagyon szépek, mentettem.
Nagyon jól néz ki,ezt nekem is ki kell próbálni,bár nekem valamiért a szalag nem szokott sikerülni,ha igen akkor nagyon pici,de nem adom fel :)
Gyönyörűek!!
Nagyon szepek eppen a heten sutottem 1 kg lisztbol en kezel csinalom mint edesanyam de nagyon jol sikerult csak teszek a tesztaba3 vagy 4 evo kanal olajat konyebb tesztat kapunk az unokaim orultek neki hamar elfogyott .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.