Csodás fánkok! Alig várom, hogy a család ismét fánkot kérjen :-)
Hozzávalók: 500g búzaliszt ( BL55), 200 ml tej ( 2,8 %-os ) 40 g friss élesztő, 50 g porcukor, 60 g (olvasztott vaj 5 db tojássárgája,kk só, olaj a sütéséhez
Elkészítése:
Lisztet egy kelesztő tálba tesszük. A langyos tejet cukrot, az élesztőt egy másik edénybe, és hagyjuk 15 percig hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojás sárgákat. Egy fakanállal keverjük össze. majd egy gyúrótáblára téve simára dolgozzuk. Így kapott tésztát keleszük 35 percig, ha meg kelt ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggatjuk ki.
A maradék tésztákat összegyúrjuk, újra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Majd 20 percig kelesztjük, ha meg kelt a fánkok közekét kiszúrjuk, és bő meleg olajba sütjük, ( ne égjen az olaj) Mindig a felső részével tesszük az olajba, és fedővel lefedve ettől lesz szalagos a fánk. Amikor megfordítjuk a másik oldalra akkor már fedő nélkül sütjük. Papír szalvétára szedem majd porcukorral, baracklekvárral díszítem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.