Aba lében:
70-80 dkg sertés tüdő
3 liter víz
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. majoranna
3 db babérlevél
só, bors
4 db borókabogyó
-----------------
2 ek. Dijoni magos mustár (vagy sima mustár)
1 citrom leve (vagy ecet 1 ek.)
1 kk. cukor (elhagyható)
--------------------
Habaráshoz:
5 ek. liszt
1 kis pohár tejföl (175 mg)
Az aba lé hozzávalóit összerakjuk a tüdővel kb.: 8 literes fazékban 3 liter vízzel főni 90 percig.
Utána, ahogy a 2. kép mutatja felszeleteljük csíkokra, vagy szeletelő géppel szeljük.
Az aba levet leszűrjük, és a fent maradt hagymát (kivéve a babérlevelet) kevés lével összeturmixoljuk, vagy passzírozzuk.
Az összes levet, és a tüdő csíkokat visszatesszük a gázra főzni még fél órát, majd behabarjuk a liszt tejföl keverékével.
Megjegyzés: zsemlegombóccal is lehet tálalni !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.