55 dkg liszt
30 dkg Ráma
2 db tojássárgája
10 dkg porcukor
10 dkg méz
1 kiskanál szódabikarbóna
4 dkg kakaó
1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
Krém:
250 gramm Nutella
500 gramm mascarpone
20 dkg porcukor
5 dl Hullala habalap
A Mézeskalács tészta receptjét mindenki tudja.
Aki nem, annak hozzávalók:
55 dkg liszt
30 dkg Ráma
2 db tojássárgája
10 dkg porcukor
10 dkg méz
1 kiskanál szódabikarbóna
4 dkg kakaó
1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
Begyúrjuk a tésztát, becsomagoljuk folpackba, majd hűtőbe tesszük kb. fél-1 órára.
Ezalatt kinyomtatjuk és kivágjuk egy lapból a kívánt formát.
Lehet az egy nagy szám, egy nagy betű, bármi.
Nálam most a Mama szülinapjára 74 számok.
Attól függően, mennyi tortát szeretnénk tortánként kettő ugyanolyan kivágott tésztára lesz szükségünk.
Tehát kivesszük a hűtőből a tésztát, picit átgyúrjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk nagyjából olyan vastagra, mintha linzerkarikát készítenénk.
Ezután átemeljük egy sütőpapírra és kivágjuk a sablonunk szerinti formát a tésztából.
Ha egy nagy egyes tortát szeretnénk, akkor legyen a tepsin kettő ugyanolyan méretű nagy egyes tészta formánk.
180 fokon 12-15 perc alatt addig sütjük, míg színt kap a tészta, majd kihűtjük.
Krém :
250 gramm Nutella
500 gramm mascarpone
20 dkg porcukor
5 dl Hullala habalap
A Mascarponet kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a Nutellát és az előzőleg lehütött habalapot is külön felverjük, majd óvatosan összekeverjük a mascarpone krémmel.
Lehet bármilyen krémmel tölteni .
Habzsákba rakjuk és ezután kettő keksz vagy tészta lap közé habzsákból kis krémkupacokat nyomunk..
Egyik tésztát rátettem egy pici tortakartonra, majd sima csővel ellátott habzsákból krém “cseppeket” nyomtam a szélétől a közepe felé haladva.
Rátettem a másik tészta lapot és ismét krémet nyomtam rá.
Majd a tetejére szintén és telepakoljuk mindenféle színes, szép dologgal.
Amink csak van.
Kis virág, kis csoki szelet, habcsók, gyümölcs, cukorka, ami csak tetszik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.