40-50 dkg gyöngybab
3 db. tojás
tej
2-3 babérlevél
só
pici cukor
kb 3 kanál liszt
pici ecet
A babot megmosom és előző este langyos vízben beáztatom.
Másnap leöntöm róla a vizet.
Tiszta vízben teszemfel főni,
2- 3 babérlevéllel, sózom, pici cukrot teszek bele (ízlés szerint), amikor megfőtt öntök rá kb 3-4 dl tejet.
Forralom és hozzáöntöm az előre elkészített világos rántás.
Készre főzöm, a tűzről levéve, pici ecettel ízesítem. Közben megsütöm hozzá a tükörtojásokat.
Ezzel tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.