1 szál fehér répa, 2 szál sárgarépa, kevés zeller, 2 e.k. liszt, 1 e.k. olaj, jó félmarék szárított gomba , de nyáron vagy szezonban friss is nagyon finom, 1 kis kanál pirospaprika, izlés szerint levestészta, én reszelt tésztával főzöm , k.b. 1 l víz.
A zöldségeket megtisztítjuk és karikára vagy kockára vágjuk, és feltesszük a fazékban egy kevés vizzel megpároljuk. Közben a száritott gombát leforázzuk és egy kis ideig hagyjuk a vizben ázni majd le öblitjük hideg vizzel és a zöldségekhez adjuk felöntjök a vizzel és összeforraljuk puhára főzzük a lisztel és az olajjal világosrántást készítünk megszórjuk a paprikával és a leveshez adjuk, ha összefort akkor beletesszük a tésztát és készre főzzük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.