1 ek liba zsír
1 fej vöröshagyma
1 csirke vagy kacsa apróléka (háta, lába, szárnya, nyaka, belsőségek)
1 csomag répa 5-6 szál
1 csomag petrezselyem 4-5 szál
1-2 szem krumpli
1 fej karalábé
1 kicsi gumó zeller
1 csokor friss petrezselyemzöld
só, bors
házi delikát
A zöldségeket megtisztítjuk. A répát fehér répát felkarikázzuk, a karalábét hasábokra vágjuk, a krumplit kockázzuk. A zellert meghagytam egészben, hogy épp csak az íze kerüljön a levesbe.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a megolvasztott zsíron üvegesre pároljuk. Rádobjuk a zöldségeket a krumpli kivételével, átpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprólékot is - a máj kivételével. Azt majd csak a főzés végén tegyük bele, elég neki pár perc, addig tartsuk hideg vízben.
Felöntjük vízzel, hagyjuk csendesen forrni. Mikor már majdnem megpuhult a zöldség és a hús, adjuk hozzá a krumplit is, főzzük készre. Ízesítsük sóval, borssal én még házilag készült vegetát is raktam bele .
Ekkor adjuk hozzá a májat és a finomra vágott petrezselyemzöldet is. Néhány perc alatt főzzük készre.
Én egy kis tésztát kb maréknyit főztem még bele.
Nagyon finom lett
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.