40 dkg szarvas apróhús
2 fej vöröshagyma
só, babérlevél, őrölt bors ízlés szerint
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanállal őrölt pirospaprika
20 dkg burgonya
tojás, liszt a csipetkéhez
2 evőkanál zsír
10 dkg vegyeszöldség
1 csomó zöldségzöld
1 kávéskanál őrölt erőspaprika
Zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdiszteljük, szarvashúst apró kockára vágjuk, és szarvas pörköltet főzünk. ( lehet maradék pörköltből is gulyást készíteni )
Ízesítjük sóval, borssal, apróra zúzott fokhagymával, őrölt paprikával.
Amikor már részben megfőtt a hús, hozzáadjuk a megtisztított, összekockázott burgonyát, és a vegyes zöldséget.
Megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel vagy csontlével, hogy 4 ujjnyit ellepje.
Egy- két karikára vágott erőspaprikát és egy babérlevelet teszünk még bele.
Ha felforrt, beletesszük a tojásból és lisztből előre elkészítet csipetkét, és készre főzzük.
Tálaláskor finomra vágott petrezselymet teszünk rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.