Jaj, de gyonyoru, kár, hogy nem tudom azonnal megkóstolni!
1 kg szarvascomb,lapocka vagy apróhús
1/2 kg leves zöldség vegyesen /sárgarépa,gyökér,zeller,karalábé/
10 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
15 dkg karfiol
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 mk,őrölt kömény
1 mk.őrölt fekete bors
ételízesítő
1 kk,tárkony
2 dl főző tejszín
1 ek,finom liszt
1 tk,pirospaprika
1 ek.zsír vagy étolaj
tárkonyecet vagy citromlé
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: A húst megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket kockára, a hagymákat apróra vágjuk.
Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük a köménnyel, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal és pár percig pirítjuk. Rátesszük a gombát és a pirospaprikát, kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A liszttel elkevert tejszínnel sűrítjük. Hagyjuk forrni egyet és tárkony ecettel vagy citromlével utána ízesítünk, hogy kellemesen pikáns legyen. Tehetünk bele levesbetétnek lúdgége vagy eperlevél tésztát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.