½ L tej
1 cs vaníiás puding
10 dkg cukor
15 dkg szeder
1 cs szedres vagy más piros zselatin
3 dl víz
Tupperware fesztivál edény ,de másfajta is megfelel amiből könnyen kicsúszhat
Elkészítés
Először a tejjel cukorral megfőzzük a vaníliás pudingot hogy ezt addig is hagyjuk hűlni ,amíg elkészül a zselatin .
Ezután megmosom a finom fekete szedret ,lecsepegtetem .Közben a zselatint elkészítem .
A legjobban azt szeretem amit 3 dl vízben csomómentesen elkeverek és forró zubogásig főzöm ,majd lezárom és várom hogy kezdjen sűrűsödni .
A fesztivál edénykémet hideg vízzel kiöblítem ,az aljára dobálok néhány szemet a szederből és a már sűrűsödni kezdő zselatinomat ráöntöm. Bedugom a hűtőbe hogy még jobban szilárduljon.
Ha már nem folyhat össze a pudinggal ismét rakok pár szem szedret a zselé tetejére és ráöntöm a pudingot.
Ezt így több mint egy fél órát pihentetem a hűtőben ,teljes dermedésig .
Amikor kész van és jól lehült ,akkor a fesztivál edénykémet ráfordítom a tálcájára ,óvatosan leveszem az eddig az alján lévő kis kupakot és magától kicsúszik a tálcára .
Így most a teteje lesz a zselatinos rész .
Ezt még díszithetjük szederrel .
Nagyon finom desszert .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.