ponty: 2 kg
kárász: 4 db
hagyma: 1,4 kg
fokhagyma: 1 fej
só: csipetnyi
egész bors: 1 kávéskanál
erős őröltpaprika: 1 evőkanál
édes őröltpaprika: 3 evőkanál
A pontyot megtisztítjuk, belsőrészét kiszedjük, kifilézzük húsos részen beírdaljuk, szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk. A csontból és a megtisztított kárászból alaplevet főzünk, a vöröshagymát felszeleteljük és hozzáadjuk a halléhez a fűszerekkel együtt.
Másfél órai főzés után a csontot kiszedjük, majd átpasszírozzuk.
Pirospaprikát adunk hozzá és belefőzzük a felszeletelt halat. Szükség esetén még fűszerezzük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.