4 db narancs
1 cs petrezselyem
1 póréhagyma
10 dkg negyed gerezdes dió
Öntet:
4 ek. olivaolaj
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt köménymag
só, bors ízlés szerint
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A narancsot megtisztítjuk, meghámozzuk, és vékony karikákra szeleteljük.
Pár szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit negyedekre vágjuk.
A pórét megtisztitás után vékony szeletekre daraboljuk, gyűrűire bontjuk, és a vágott petrezselyemmel együtt a narancshoz adjuk.
A zuzott fokhagymával és a felsorolt hozzávalókkal habosra kikeverjük, majd a narancsra öntjük, lazán összekeverjük, fóliával letakarjuk, kissé behűtjük.
Tálaláskor a tetejét a félretett narancsszeletekkel, néhány hagymagyűrűvel és petrezselyemlevéllel díszítjük.
Halakhoz, hirtelen sültekhez ajánljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.