Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Olasz » Szicíliai paradicsomos tészta húsgombóccal.

felvitel dátuma: 2015-07-23 14:15:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1647
részletes recept
Hozzávalók 3 személyre:
A húsgolyókhoz:
 
30 dkg. darált sertéshús
1 evőkanál rizs
1 tojás
kevés petrezselyem zöld
, frissen őrölt bors.
 
A raguhoz:
 
1 db. nagyobb paradicsom
1 közepes fej hagyma
½ szál szárzeller
1 gerezd fokhagyma
kisebb mag nélküli csili
kevés petrezselyem zöld
néhány bazsalikom levél
, frissen őrölt bors,
1 kanál olíva olaj
2 dl. paradicsomszósz.
 
25 dkg. száraztészta (tagliatette, vagy spagetti)
 
reszelt füstölt sajt.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A húsgolyókhoz valókat összekevertem, kicsit pihentettem, majd enyhén olajos kézzel golyókat formáltam a keverékből. Vágódeszkára sorjáztam, a főzésig
A paradicsomot kicsumáztam, kereszt alakban bevágtam, és nagyobb fazékban, forró vízbe 1 percig bemártottam. A paradicsomot kivettem, meghűtöttem. A vizet megsóztam, majd ugyanebben az edényben megfőztem a tésztát is. Miután  a paradicsom kicsit hűl, a héja könnyen lehúzható róla. Közben újabb edényben vizet forraltam a húsgombócoknak. Mikor a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 5 percig főztem őket, majd szűrőbe szedtem, ahol lecsöpögtek. 1 gombócot kettévágtam, megkóstoltam. Ha a rizs puha a gombócban, akkor minden rendben
 
A hámozott paradicsomot apróra daraboltam. A hagymát kis kockákra vágtam, a fokhagymát kés lapjával széttörtem, majd apróra vágtam. Kevés olíva olajon megdinszteltem mindkettőt, és enyhén megsóztam. Az apróra darabolt hámozott paradicsom is a serpenyőbe kerül. A paradicsomot fakanállal szétnyomkodtam, és felöntöttem paradicsomszósszal. A közben apróra vágott bazsalikomot, a petrezselyem zöldet, valamint a felaprított halványító zellert is a raguba tettem. Frissen kevés borsot őröltem . Összeforraltam. Néhány kanál elkészült mártást kivettem a tálaláshoz. Közben a tésztát,  al-dente (fogkemény) állapotra készítettem, majd a vízből kivéve hozzákevertem a paradicsomos raguhoz. Tálaláskor először a tésztával elkevert ragut, utána a húsgombócokat tettem a tányérra, majd ezeket enyhén megöntöztem a félretett raguval
Friss paradicsommal, és felaprított zöld fűszerekkel tálaltam. Füstölt sajtot reszeltem a tetejére.
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/07/sziciliai-paradicsomos-teszta.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.