Tésztához
· 8 darab tojás
· 8 evőkanál kristálycukor
· 9 ek liszt (ez a +1 kanál megakadályozza, hogy sülés után összeessen a tészta)
· 1 mokkás kanál szódabikarbóna
Krémhez
· 4 dl tej
· 1 cs vanília puding
· 1 ek liszt
· 25 dkg Rama
· 20 dkg porcukor
· 1 vaníliás cukor
· kb.1,5kg magozott meggy
Tetejére
· 5 dl tejszín
· 2 ek porcukor
· 2 cs habfixáló
8 tojásból piskótát keverünk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, sűrűn rászórjuk a meggyet és a piskótatésztát ráöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
4 dl tejben megfőzzük a liszttel elkevert pudingot, hűtjük.
25 dkg Ramát 20 dkg porcukrot 1 vaníliáscukrot habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk.
5 dl tejszínt 2 ek. cukorral, és 2 cs. habfixálóval kemény habbá verünk.
A kihűlt piskótát a tepsiből kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla. Így a meggyes rész van felül. Erre kenjük a krémet, a krémre a tejszínhabot. Tetejét becsíkozzuk, és csokireszelékkel megszórhatjuk..
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.