Bukta tésztája:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
reszelt citromhéj
1 tasak van cukor
1 db tojás
6 dkg olvasztott vaj
3 dkg élesztő
2 dl langyos tej
1 teáskanál cukor és 3 evőkan. liszt
Szilva dzsem:
fél kg szilva kimagozva
5 evők. cukor
1 tasak piros zselépor
0,5 dl viz.
Kész lekvárral gyorsabb de én éppen szilvaeltevésben voltam és gondoltam friss lekvárral csinálom.
Kovászt készitek:
2 dl langyos tejben cukor, élesztő és a 3 evőkanál lisztet elkeverem és megkelesztem, 15 perc.
A kimagozott szilvát edénybe rakom és rotyogtatom a cukorral, 15 perc.
A zseléport kikeverem a 0,5 dl vizzel és a szilvához adom, egy forrás és leveszem elkeverem és hideg vizbe állítom.
De kész lekvárral egyszerübb. A lisztet tálba teszem, porcukor, egy tojás, citromhéj és a megkelt kovásszal összegyúrom, ha kevés a tej adok hozzá.
A vajat megolvasztom és kicsinyenként beledagasztom, rugalmas tészta legyen, meleg helyen 40 perc kelesztem.
Kinyújtom, téglalapokat vágok, megtöltöm a lekvárral, sütőpapiros tepsibe teszem, megkenem tojással, 10 perc pihen és sütöm. kb 3o perc 160 fokon.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.