tetszik szilvalekvárosan még nem hallottam, de biztos fincsi. Hasonló mint a mézeskrémes lapja.
A tésztához:
50 dkg finom liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
1 csipet só
1,5 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
1 db tojás
A töltelékhez:
30 dkg darált dió
2 citrom reszelt héja
60-70 dkg szilvalekvár
A tetejére:
20 dkg fehércsoki
2 ek.étolaj
Előkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 30-40 percet kelesztjük.
Elkészítés: A lapokat a tepsink méretére nyújtjuk és a tepsi hátulján vagy sütőlemezen 180 fokos sütőben egyesével kisütjük. Laponként kb 10 perc. A lapokat sorban megkenjük a szilvalekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. A tetejét olvasztott, olajjal elkevert fehércsokival vonjuk be. Tegyük a hűtőbe, de csak másnap szeleteljük fel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.