3 nagy csirkemell,
30 dkg magvaváló szilva,
5 dkg vaj,
só
őrölt fekete bors
Szárnyas fűszer ízlés szerint
35 dkg burgonya
A csirkemellet kicsontozom, és szép szeletekre vágom.
Tűzálló tálba teszem a vajat, belefektetem a csirkemell filéket megsózom,borsozom ,megszórom a fűszerrel. Majd megrakom a megmosott, lecsöpögtetett és kimagozott fél szilvákkal.
Lefedve az előmelegített forró sütőbe teszem.
25 percig párolom az ételt. Közben a szílva engedhet levet de ha a hús beissza tehetünk alá pici vízet .
Közben a burgonyát megpucolom kockára vágom picit sózom majd a már megpuhult húsra dobálom és a sütőbe visszatéve, fedő nélkül addig pirítom, amíg színesedni nem kezd a teteje.
Friss pékárúval savanyúval tálaltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.