· 20-25 szem szép, egészséges szilva
· 1 kg burgonya
· 1tk só
· 30 dkg liszt
· 20-25 kávéskanálnyi fahéjas cukor
· 25 dkg zsemlemorzsa
· 4-5 ek olaj
1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, megvárjuk, míg kihűl, összetörjük.
2. A kihűlt burgonyából és a lisztből rugalmas tésztát gyúrunk, kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, négyszögeket vágunk belőle (a szilva méretétől függőt, hogy betakarja mindenütt), felhajtjuk mind a négy sarkát, összenyomjuk a tésztát, és tenyerünk közt golyóvá hengerítjük.
3. Lobogó sós vízben megfőzzük, mindig csak keveset, hogy ne hűtse le a vizet.
Ha feljött a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük, leszűrjük, leöblítjük.
4. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát és, kicsit megpirítjuk, ebbe forgatjuk a kifőtt gombócokat, aztán tálra szedjük, fahéjas porcukorral szórjuk meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.