Hozzávalók tészta:
15 dkg margarin
30 dkg liszt
5 dkg eritrit (édesítő)
1dl tej
1 db tojás
2 dkg. élesztő
1 csipet só
Hozzávaló töltelék:
1 kg magozott szilva
Hozzávaló tetejére (morzsa):
20 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg eritrit (édesítő)
csipet só
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt, az édesítőt, a tojást és közepesen lágy tésztává gyúrjuk, majd fél órát kelesztjük.
Elkészítés morzsa:
A margarint, lisztet, édesítőt, pici sót morzsoljuk össze. Morzsásnak kell lenni.
A tésztát nyújtsuk ki, tegyük egy margarinnal kikent, (35x 40cm) tepsibe, rakjuk sorban rá a magozott szilvát, a belseje legyen felfelé, majd szórjuk rá a morzsát.
220 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük, ha a morzsa kezd barnulni, akkor kész.
Ha kihűlt, szeleteljük és por édesítővel megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
régi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.