Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Szilvás lepény, ahogy én készítem

felvitel dátuma: 2012-09-26 16:44:41       mai nézettség: 2       nézettség: 1922
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dk élesztő vagy fél csomag szárított élesztő
  • 1,25 dl langyos tej
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • ½ Tojás, , tudom, tudom, hogy ez nem egyszerű feladatnak tűnik! Én a fél tojást mindig úgy mérem ki, hogy egy kis tálba leütöm a tojást, lemérem, majd összekeverem. Fogok egy másik kistányért és elfelezem a tojást. A megmaradtat lezárom, beteszem a hűtőbe és vacsira vagy reggelire ilyenkor rántottát eszünk.
  • 3 dkg cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez:

  • 75 dkg magvaváló szilva

A tetejére:

  • 17,5 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 2,5 dkg mandulaforgács
Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A lisztet a Gyorskelesztőbe szitálom a Konyhaművész Lisztszóróval. Hozzáadom az élesztőt, a langyos tejet, a MikroKannában megolvasztott vajat, és a többi hozzávalót. Robotgéppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz és elválik az edény falától.

Lezárjuk a Gyorskelesztőt és kétszer kelesztjük a tésztát. Miután az első kelesztés után ledobja az edény a tetőt, visszazárjuk, és újra kelesztjük addig, amíg újra le nem jön a tető a tálunk pereméről.

Közben előkészítjük a szilvát. Az Új Generációs Konyhai Előkészítő Késsel először félbe vágjuk, kivesszük a magját és még a feleket is félbe vágjuk. Tehát negyedelünk minden szilvát.

Mikor a tészta megkelt, kézzel jól átdolgozzuk, és egy tepsibe tesszük. Mini Nyújtóval kinyújtjuk a tésztánkat a tepsiben. Akinek nincs Mini Nyújtója, az a Gyúrólapon a nagy Nyújtóval akkorára nyújtsa ki, amekkora a tepsi.

A Konyhaművész Húsvillával jó sűrűn megszurkáljuk a tésztánkat és kirakjuk a szilvával.

Összedolgozzuk a tetejére szórandó anyagokat is.

A Konyhai Mindenttudóba beletesszük a lisztet, cukrot és a vajat. A Késsel jól eldolgozzuk.

Amennyiben szükséges, akkor kézzel is, ujjainkkal is átmorzsolhatjuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot, belekeverjük és a szilva tetejére szórjuk a morzsánkat.

Hagyjuk így még kelni a lepényünket 15 percig.

200 fokon 20-30 percig sütjük.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Gyorskelesztő
  • KM Lisztszóró
  • Generációs Konyhai Előkészítő Kés
  • Mini Nyújtó
  • Konyhaművész Húsvilla
  • Konyhai Mindenttudó
  • MikroKanna
  • TW Digitális Konyhamérleg
  • Gyúrólap
  • Nyújtó

Tepsi méret:30x20 cm

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.