A töltelékhez:
A tetejére:
A lisztet a Gyorskelesztőbe szitálom a Konyhaművész Lisztszóróval. Hozzáadom az élesztőt, a langyos tejet, a MikroKannában megolvasztott vajat, és a többi hozzávalót. Robotgéppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg jó hólyagos lesz és elválik az edény falától.
Lezárjuk a Gyorskelesztőt és kétszer kelesztjük a tésztát. Miután az első kelesztés után ledobja az edény a tetőt, visszazárjuk, és újra kelesztjük addig, amíg újra le nem jön a tető a tálunk pereméről.
Közben előkészítjük a szilvát. Az Új Generációs Konyhai Előkészítő Késsel először félbe vágjuk, kivesszük a magját és még a feleket is félbe vágjuk. Tehát negyedelünk minden szilvát.
Mikor a tészta megkelt, kézzel jól átdolgozzuk, és egy tepsibe tesszük. Mini Nyújtóval kinyújtjuk a tésztánkat a tepsiben. Akinek nincs Mini Nyújtója, az a Gyúrólapon a nagy Nyújtóval akkorára nyújtsa ki, amekkora a tepsi.
A Konyhaművész Húsvillával jó sűrűn megszurkáljuk a tésztánkat és kirakjuk a szilvával.
Összedolgozzuk a tetejére szórandó anyagokat is.
A Konyhai Mindenttudóba beletesszük a lisztet, cukrot és a vajat. A Késsel jól eldolgozzuk.
Amennyiben szükséges, akkor kézzel is, ujjainkkal is átmorzsolhatjuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot, belekeverjük és a szilva tetejére szórjuk a morzsánkat.
Hagyjuk így még kelni a lepényünket 15 percig.
200 fokon 20-30 percig sütjük.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Tepsi méret:30x20 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.