25 dkg bulgur
1 db piros színű paprika
2 ek hidegen sajtolt lenmag olaj
http://grapoilashop.hu/
10 dkg póréhagyma(új hagyma szárastól)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 doboz kukoricakonzerv(280g)
1 tk. kakukkfű
só
fél kk. őrölt bors
fél kk. őrölt kömény
fél kk. őrölt kurkuma
1 mk. őrölt fehér bors
2-3 dkg vaj
Mindent készítsünk elő:
A vöröshagymát tisztítsuk meg,vágjuk kockára,a póréhagymát félkarikára,a pirospaprikát kisebb kockára,a kukoricát szűrőbe öntve öblítsük le.
A bulgurt öntsük egy pohárba,ez lesz a mérce,mert dupla mennyiségű vízzel kell majd felönteni.
Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát,a zúzott fokhagymát,hozzáadjuk a bulgurt, tovább pirítjuk,ha látszik a szemeken,hogy kezd pirulni,felöntjük a dupla mennyiségű vízzel,hozzáadjuk a póréhagymát, pirospaprikát,kukoricát,fűszereket,sózzuk és lefedve,néha megkavarva készre főzzük. (15-20 perc)
A végén belekeverjük a vajat és tetszés szerint tálaljuk.
Sült,rántott húsokhoz is kiváló köret.
FŐZŐTASAKOS bulgurból is készíthetjük,csak ki kell bontani,kimérni és dupla mennyiségű vizet hozzáadni.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.