Nagyon érdekesnek találom.Meg fogom sütni.
Tésztához:
80 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
3 tojás,
1/2 liter tej,
2-evőkanál cukor,
csipet só,
1 dl étolaj,
20 db zahehnin(édeske),
1 puncs puding por,
1 vaniliás puding por,
1 csoki puding por.
Töltelék:
15dkg bármilyen lekvár.
Tészta lekenéshez 1 felvert tojás.
Az élesztőt felfuttatjuk az egykis langyos tejben fel olvasztott zaheninokkal, a lisztet mélytálba öntjük és a felfuttatott élesztőt bele öntjük, majd a tojásokat, a csipet sót, a cukrot,és olajat, ezt jól össze dolgozzuk.
Az össze dolgozott masszát 3-rom egyforma részre osztjuk, és külön -külön a pudingokat beledolgozzuk.
De több tejet nem szabad bele tenni, addig dolgozzuk a tésztát, mig fel veszi a pudingot.
Megkelesztjük és mindegyik cipót ketté vágjuk, külön-külön téglalap alakúra, nyújtjuk és vékonyan meg kenjük lekvárral, majd fel tekerjük szorosan, és amikor 3-rom különböző színű meg van össze fonjuk őket fonott kalácsnak, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még félórát hagyjuk kelni, majd a tojással megkenjük, és elő melegített sütőben, készre sütjük.
Ki hűlve szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.