60 dkg sertés karaj
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg sonka
10 dkg parasztkolbász
10 dkg uborka
kapor, só, bors, vegyes fűszerkeverék, mustár
40 dkg burgonya
étolaj a sütéshez
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
friss vegyeszöldség a díszítéshez
A sertés karajt szeleteljük, klopfoljuk majd töltelékkel megtöltjük, és göngyöljük, panírozzuk ( tojás, liszt, zsemlemorzsa ).
Forró olajban megsütjük, és átlósan ízlésesen kettévágjuk.
Tálaláskor friss zöldséggel díszítjük.
Forgatott burgonya:
A burgonyát meghámozom, 3-4 mm vastagon felkarikázom és egy nagy serpenyőben, vagy lábasban a olajon pirosasra sütöm.
Többször átforgatom, és a végén sózom.
Töltelék:
Füstölt szalonnát lepirítom, sonkát, parasztkolbászt, vöröshagymát, zöldpaprikát, uborkát apró kockára vágva hozzáteszem.
Egy kicsit átdinsztelem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.