szárított szőlő
méz
citrom
víz
Természetesen ehhez a teához szükséges a saját készítésű alap, vagyis a borkészítés közben visszamaradt szőlő héjak a magokkal együtt. Lehetőleg ne legyen nagyon szétzúzva, és ne legyenek benne a szőlő szárai.
Ezt a masszát meg kell szárítani. Én úgy szoktam, hogy a sütőt 10 cm- re nyitva hagyom, és 40 fokon szárítom, kb. 7 órán át, míg teljesen meg nem szárad. Ha szép napos az idő, akkor is bent szárítom egy napos helyen, a darazsak miatt. A száraz szőlőt egy jól zárható üvegpohárban tárolom. A fehér szőlő erősíti az immunrendszert, a vörös szőlő antioxidánsokat tartalmaz.
A szőlőteát úgy készítem, hogy egy evőkanál száraz szőlőt leforrázok 3 deci vízzel. Állni hagyom 15 percig, mézzel és citrommal ízesítem. Nagyom finom az íze.
Egészségetekre!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.