10 dkg tej- vagy étcsokoládé
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 kk vaníliaaroma
2 tojás
3-4 ek tejszín
15 dkg liszt
1 kk sutopor
A muffinformákat kibéleljuk muffinpapírral. A sutot elomelegítjuk 175 fokra.
A csokit apróra vágjuk, vagy tordeljuk, a lisztet elkeverjuk a sutoporral.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjuk a cukorral és a vaníliaaromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól osszedolgozzuk. A masszát kevés tejjel vagy tejszínnel fellazítjuk, és hozzákeverjuk (fakanállal) a sutoporos lisztet és az apróra vágott csokit.
A tésztát a formába kanalazzuk és 30 perc alatt készre sutjuk.
TIPP: Ha féladagot készítunk, a muffinforma ures részeibe vizet ontsunk, így nem ég meg a muffinformasuto. Ha muffinpapírunk nincs otthon, kenjuk ki a formákat margarinnal/vajjal. De lehet a muffinpapírokat is kikenni, hogy a tészta egy része ne a papíron maradjon.
A recept Stahl Judittól származik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.