16 db tojás, 3 ek kakaópor, 13 ek finom liszt, 2 db sütőpor, sárga, piros, zöld ételfesték, 1.6 dl tej, 1, csokipuding /főzős/, 1 db vaniliapuding /főzős/, 16 ek porcukor, 3 db vaniliáscukor,15 dk rama, 3 db tojássárgája, 3 ek étkezési keményítő, 1/2 l habtejszín, 1 tábla csoki, 2 db tejszínhabpor.3 dl tej, 1 db császárkörte aroma,2 ek étolaj
banán 4 db, narancs 4 db, kivi 4 db. eper 1 doboz
10db tojás, 3, ek kakaópor,10 ek porcukor 7.ek liszt 1 sütőpor-ból egy db barna piskótát sütünk, (én kacsasütőbe sütöttem)
6 db tojás, 6 ek porcukor, 6 ek finomliszt, 1 sütőpor, majd ezt 3 felé veszem és az ételfestékeket egyenként színezem, és atepsibe sütőpapíron 3 részre osztva megsütöm.
Krém: 6 dl tej 1 vaniliapuding, 3 ek étkezési keményítő, 5 ek cukor, ezeket összefőztem,amikor kihűlt a tejszínhabport felvertem 3 dl tejjel, és összekevertem a pudinggal, + 1 császárkörte aroma.
A barna piskótát 3 lapra vágtam és az első lapra tettem a krémből, majd erre a felcsíkozott színes piskótákat, majd megint krém és megint piskóták, erre a barna 2-ik lapot. Másnap erre a lapra tettem 1 liter tejben főzött barna tortakrémet (pudingot, de ez nem a szokásos puding ez 1 l tejhez való)+ 15 dk rama-val elkevertem előbb. Majd erre tettem a 3-ik kakaós lapot. Ezeket a kacsasütő formába egy éjszaka hűtőben pihentettem. Majd másnap óvatosan egy nagy tálcára borítottam és a maradék kakaós krémmel bevontam az oldalát , a tetejét. Egy tábla csokit olvasztottam mikróba, 2 ek étolajjal és rácsurgattam a tetejére. Majd felvertem a tejszínt és körben az oldalát díszítettem és a tetejét. (mivel szülinapi, névnapi torta volt atetejére kis habrózsákban köszöntő betűket tettem)Körben a tortát gyümölcssalátával körberaktam (banán, narancs, kivi, eper) Nagy sikere volt mert nagyon finom lett!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.