Darált hus
savanyu káposzta és levelek
paradicsomlé
2-3 tojás
só, bors, darált pirospaprika
rizs
füstölt hus
kolbász
A rizs félig megfőzzük és hagyjuk kihülni. A darált hushoz hozzáadjuk a 2-3 tojást, sót, borsot, pirospaprikát és jól összekeverjük.
Ha kihült a rizs, hozzáadjuk a husos masszához és óvatosan elkeverjük hogy a rizs össze ne törjön.
A káposztalevelekbe töltjük a husos masszát. Én a nagyobb leveleket ketté vágom hogy kis töltelékek legyenek.
A fazék aljára rakunk a savanyu káposztából, teszünk rő füstölthus szeleteket és szép sorban egymás mellé állitva rakjuk a töltött leveleket. Haq a levelek elfogynak , betakarjuk füstölthus szeletekkel, kolbászkarikával és végül káposztával.
Feltesszük főni kb. 6O percig. Ha már puha a töltelék , ráöntjük a paradicsomlevet. Egyet forr és készen van a takart.
Jó étvágyat hozzá!
Én minimum 6O-7O darabot készitek, mert nagyon szeretjük ezt az ételt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.