Köszönöm szépen jövőhéten kipróbálom
Piskóták
Ø 1 x 6 db tojásból vizes piskóta
· 6 db tojás szétválasztva
· 6 ek víz
· 12 ek porcukor
· 12 ek liszt
Ø 1 x 3 db tojásból vizes piskóta
· 3 db tojás szétválasztva
· 3 ek víz
· 6 ek porcukor
· 6 ek liszt
Fondant
· 14 dkg pehelycukor (Lidl) FEHÉR!
· 28 dkg porcukor
· 1 ek víz
· margarin
· ½ ek cukrozatlan kakaó nagyon szűken mérve
1. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá felverem. A 6 db sárgáját, 12 ek porcukorral addig keverem (kb 3 p) míg krémes állagú nem lesz, kanalanként adagolom hozzá a 6 ek vizet, folyamatos keverés mellett. Beleöntöm a 12 ek lisztet ezzel is jó alaposan csomómentesre keverem (3 perc). Legvégül a tojáshabot nagyon óvatosan forgatom a masszába. Ezt az anyagot jól kiolajozott és lisztezett két egyforma gömbölyded formájú sütőedénybe elosztom és előmelegített 180-200 C ° -n 30-40 percig, azaz tűpróbáig sütöm.
2. A 3 tojásos piskóta is így készül egy 20 x 30-s tepsiben, 15 perc vagy tűpróbáig.
3. Így lett 2 db félgömb és 1 db téglapap alakú piskótám.
4. A piskótát félbevágtam és házi baracklekvárral kentem meg.
5. Fondant készítéséről videó: http://www.ritakonyhaja.hu/videos-receptek/1951-pillecukor-fondant-video-recept.html
6. Egy diónyi fehér fondant darabkát hagyok a tangához.
7. A formázott tortát ismét lekentem lekvárral, mielőtt a fondant rátettem volna, hogy a borítás szépen rátapadjon, ne mozduljon el. Hagyom megkeményedni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.