Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tangabugyis popsi tortám fiam 28. szülinapjára

felvitel dátuma: 2011-12-10 12:06:35       mai nézettség: 1       nézettség: 10838
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Piskóták

Ø  1 x 6 db tojásból vizes piskóta

·         6 db tojás szétválasztva

·         6 ek víz

·         12 ek porcukor

·         12 ek liszt

 

Ø  1 x 3 db tojásból vizes piskóta

·         3 db tojás szétválasztva

·         3 ek víz

·         6 ek porcukor

·         6 ek liszt

Fondant

·         14 dkg pehelycukor (Lidl) FEHÉR!

·         28 dkg porcukor

·         1 ek víz

·         margarin

·         ½ ek cukrozatlan kakaó nagyon szűken mérve

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

1.      A tojások fehérjét nagyon kemény habbá felverem. A 6 db sárgáját, 12 ek porcukorral addig keverem (kb 3 p) míg krémes állagú nem lesz, kanalanként adagolom hozzá a 6 ek vizet, folyamatos keverés mellett. Beleöntöm a 12 ek lisztet ezzel is alaposan csomómentesre keverem (3 perc). Legvégül a tojáshabot nagyon óvatosan forgatom a masszába. Ezt az anyagot jól kiolajozott és lisztezett két egyforma gömbölyded formájú sütőedénybe elosztom és előmelegített 180-200 C ° -n 30-40 percig, azaz tűpróbáig sütöm.

2.      A 3 tojásos piskóta is így készül egy 20 x 30-s tepsiben, 15 perc vagy tűpróbáig.

3.      Így lett 2 db félgömb és 1 db téglapap alakú piskótám.

4.      A piskótát félbevágtam és házi baracklekvárral kentem meg.

5.      Fondant készítéséről videó: http://www.ritakonyhaja.hu/videos-receptek/1951-pillecukor-fondant-video-recept.html

6.      Egy diónyi fehér fondant darabkát hagyok a tangához.

7.      A formázott tortát ismét lekentem lekvárral, mielőtt a fondant rátettem volna, hogy a borítás szépen rátapadjon, ne mozduljon el. Hagyom megkeményedni.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

9/10 Pintér Ágnes 2020 július 25

Köszönöm szépen jövőhéten kipróbálom

9/10 Pintér Ágnes 2020 július 25

Köszönöm szépen jövőhéten kipróbálom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.