1 db filézett csirkemell (lehet pulyka is) – én csirke szárnyból készítettem
1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz,
1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó
1 citrom, 1 kanál liszt, só, fehérbors
1 dl tejszín, 2 dl tejfel, 1 csomag tárkony
A galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só
A csirkemellet kicsontozzuk és vékony csíkokra vágjuk. A felforrósított vajon vöröshagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a csirkét és hirtelen megpirítjuk. A kockára vágott sárgarépát, a zöldborsót a hússal együtt rövid ideig pirítjuk.
1 kanál lisztet szórunk rá és felöntjük a vízzel. Ízesítjük sóval, fehérborssal, 2 karika citrommal. Minden hozzávalót puhára főzünk. Ha vizet nagyon elforrta, pótoljuk.
Beletesszük a tejszínt, és a tejfellel dúsítjuk. Tetejét megszórjuk vagdalt friss tárkonnyal (de a szárított is jó). Apró galuskákat szaggatunk bele és citromlével kellemes savanyúra ízesítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.