2 db csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 db karalábé
1 db zeller
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
4 ek olaj
só
bors
tárkony
2 dl főzőtejszín
1 ek liszt
1 csokor petrezselyem
maréknyi köles
A csirkemell filét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk.
Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a kétféle répát, a karalábét, valamint a zellert, és 5 percig dinszteljük. Sóval, borssal, tárkonnyal és az aprított fokhagymával fűszerezzük. Azután felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk készíteni. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát. Addig főzzük, míg minden alapanyag megpuhul .
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük. Rámerünk 3-4 merőkanál forró levest, simára keverjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk. Forralunk rajta egyet, végül hozzáadjuk az apróra vágott friss petrezselymet Én egy marék kölest is tettem bele.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.