Isteni finom! Máskor is készíteni fogom! Köszi
4-5 db közepes burgonya
1 hagyma
2-3 db közepes sárgarépa
1 db közepes fehérrépa
1 db zellerszár
½ nagy pohár tejföl/joghurt/kefír
1-2 tk. liszt/étkezési keményítő
petrezselyem
tárkony 6-7 oldalágnyi levél
extra szűz olivaolaj
Néhány évvel ezelőtt Erdélybe készültünk nyaralni és nyaralás előtt megjelent a Nők Lapjában egy cikk Erdélyről és ajánlotta, hogy feltétlenül kóstoljuk meg a tárkonyos pityókát. Szerettünk volna rendelni Székelyudvarhelyen (nem volt az étlapon), de a felszolgáló közölte, hogy valószínűleg sehol sem fogunk tudni ilyet enni, mert ilyen levesért nem mennek az emberek étterembe. Végül sikerült, de nem a klasszikus, hanem egy turistáknak készült változatát elfogyasztanunk. Hazaérkezésünk után anyának elmondtuk, hogy körülbelül mi volt benne és azóta van egy saját verziónk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.