Elkészítés:
Én először a cipót készítettem el. A langyos tejbe a cukrot elkevertem, felfutattam benne az élesztőt. A liszthez adtam a sót, a felfutott élesztős tejet és a vizet. Bedagasztottam, állagra egy közepes keménységű tésztát kell kapni. Letakarva 1 órán át pihentettem.
Közben a leveshez a csirkemellet apró kockákra vágjuk. A vörös és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megpucoljunk és a borsó kivételével felkockázzuk. Egy nagy lábasba olajat hevítünk, a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és fehéredésig píritjuk. A borsó kivételével a zöldségeket hozzáadjuk és további 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a sót, borsot, a tárkonyt és az aprított fokhagymát. Felengedjük annyi vizzel (én 2 liter) amennyi levest szeretnénk és felforraljuk. Ha felforrt beletesszük a borsót és tovább főzzük addig amig minden alapanyag megpuhul.
A tejszínt 1 ek liszttel elkeverjük, a levesből 2 merőkanállal rámerünk, simára keverjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk. Forralunk rajta egyet és végül hozzáadjuk a friss petrezselymet és a frissen facsart citrom levét.
Közben a cipó megkelt tésztáját lisztezett deszkára tesszük, átgyúrjuk és két részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és hagyjuk pihenni még 20 percet. Előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat! 😊
Tipp: A ragulevesbe tehetünk még gombát is, ez nálunk most kimaradt a kislányom miatt.
Tipp2: A cipókat én sütés előtt lekentem vízzel, így kívül ropogós, belül puha lett.