Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ebédre ajánlott étel receptek » Tárkonyos raguleves házi cipóban

felvitel dátuma: 2020-03-29 20:37:40       mai nézettség: 1       nézettség: 260
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:
A leveshez: 50 dkg csirkemell 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 fehérrépa 2 sárgarépa 1 karalábé 1 zeller 15 dkg borsó 2 dl tejszín 1 ek liszt Só Bors Tárkony Fél citrom (leve) 1 csokor petrezselyem 4 ek olaj A cipóhoz: 50 dkg liszt 2 dl víz 2.5 dkg élesztő 1.5 dl tej 1 tk só 1 tk cukor
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:
Én először a cipót készítettem el. A langyos tejbe a cukrot elkevertem, felfutattam benne az élesztőt. A liszthez adtam a sót, a felfutott élesztős tejet és a vizet. Bedagasztottam, állagra egy közepes keménységű tésztát kell kapni. Letakarva 1 órán át pihentettem. Közben a leveshez a csirkemellet apró kockákra vágjuk. A vörös és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megpucoljunk és a borsó kivételével felkockázzuk. Egy nagy lábasba olajat hevítünk, a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és fehéredésig píritjuk. A borsó kivételével a zöldségeket hozzáadjuk és további 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a sót, borsot, a tárkonyt és az aprított fokhagymát. Felengedjük annyi vizzel (én 2 liter) amennyi levest szeretnénk és felforraljuk. Ha felforrt beletesszük a borsót és tovább főzzük addig amig minden alapanyag megpuhul. A tejszínt 1 ek liszttel elkeverjük, a levesből 2 merőkanállal rámerünk, simára keverjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk. Forralunk rajta egyet és végül hozzáadjuk a friss petrezselymet és a frissen facsart citrom levét. Közben a cipó megkelt tésztáját lisztezett deszkára tesszük, átgyúrjuk és két részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és hagyjuk pihenni még 20 percet. Előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat! 😊 Tipp: A ragulevesbe tehetünk még gombát is, ez nálunk most kimaradt a kislányom miatt. Tipp2: A cipókat én sütés előtt lekentem vízzel, így kívül ropogós, belül puha lett.
Szakács: Marianna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.