Ezt mindenképpen ki fogom próbálni nagyon gusztusos!
1/2 kg sertéscomb vagy lapocka
40 dkg leveszöldség /sárgarépa,gyökér,zeller,/
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg zöldborsó
2 dl főzőtejszín
tárkonyecet vagy citromlé ízlés szerint
étolaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
őrölt kömény
őrölt fekete bors
tárkony
ételízesítő
só
Előkészítés: A húst megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket kockára, a hagymákat apróra vágjuk.
Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük a köménnyel, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal és pár percig pirítjuk. Rátesszük a gombát és a zöldségeket. Átpirítjuk és kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a zöldborsót és készre főzzük. A tejszínnel dúsítjuk. Hagyjuk forrni egyet és tárkony ecettel vagy citromlével utána ízesítünk, hogy kellemesen pikáns legyen. Tehetünk bele levesbetétnek lúdgége, mini csiga vagy eperlevél tésztát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.