Az egrest többször váltott vízben jól megmossuk, TW Salátacentrifugában leszárítjuk.
Megszabadítjuk az egreseket a kis száruktól és a virágmaradványtól, üvegekbe rakjuk.
A tetejére 1-2 ek nádcukrot (cukrot) teszünk, majd felöntjük a Tisztavíz Kancsón áttisztított tisztított és a Tiszta Forrásban tárolt vízzel, lezárjuk.
A 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényünk aljába beleteszünk egy tiszta konyharuhát. Az üvegeket újságpapírbacsomagoljuk.
Beletesszük a lábosunkba a becsomagolt üvegeket és felengedjük az edényt vízzel úgy, hogy az üvegek nyakáig érjen a víz.
Tűzre tesszük a lábasunkat és felforraljuk a vizet úgy, hogy az csak gyöngyözzön, és így melegítjük 20 percig.
A kompótot ebben az edényben hagyjuk kihűlni, majd a végleges helyére tesszük.
Megjegyzés: Ugyan így készítem az eper, ribizli, málna kompótot is, de készíthetők a barackok, cseresznye, meggy, stb. is ezzel az egyszerű eljárással.
Az elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.